Filtrer efter

Mærker

Mærker

Pris

Pris

  • 296,00 kr. - 5.195,00 kr.

Materiale

Materiale

Dagmarkors

Dagmarkorset er et nationalsmykke, som regnes for at være et af Danmarks største nationalklenodier. Hos Wienberg Guld & Sølv er vi stolte over at kunne præsentere et stort udvalg af smukke dagmarkors i mange forskellige størrelser og udgaver. Dagmarkorset er nemlig et historisk smykke med en lang historie bag sig.

Dagmarkorset blev fundet under en udgravning i 1683 nær Dronning Dagmars grav i Skt. Bendts kirke i Ringsted. Dronning Dagmar var Valdemar Sejrs højtelskede dronning, som stammede fra Bøhmen og døde i begyndelsen af 1200-tallet. Korset er et byzantinsk relikviekors, som menes at stamme tilbage fra år 1000.

Dagmarkors

Aktive filtre

Vælg blandt forskellige bagsider

Dagmarkorset er i dag en populær og personlig gave til både barnedåb og konfirmation. Korsene findes i sølv, 8 kt. og 14 kt. guld og leveres med en forgyldt sølvkæde.

Dagmarkorset laves med 3 forskellige dekorative bagsider. Disse inkluderer;

  • - Fadervor
  • - En blank bagside, hvor der kan graveres navn, dato eller anden personlig tekst.
  • - 5 medaljoner i stil med det oprindelige dagmarkors forestillende Jesus Kristus i midten, Maria, Johannes Døberen, Basilios den Store og Johannes Chrysostemos.

Køb dit dagmarkors her på siden eller i butikken på Søndergade 19 i Silkeborg. Når du shopper hos Wienberg-guld er der altid hurtig og gratis levering.

Følg os på Facebook